НОВИНИ
 
відділу освіти, молоді та спорту Чернігівської селищної ради Запорізької області











Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
















Цитата від особистість.com.




Новости


23.11.2018
ПОЛОЖЕННЯ ПРО СЕРТИФІКАЦІЮ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ. Долучайтесь до обговорення
МОН пропонує для громадського обговорення проект ПОЛОЖЕННЯ про сертифікацію педагогічних працівників

14.05.2018
Закон України "Про повну загальну середню освіту". Долучайтесь до обговорення
МОН ПРОПОНУЄ ДЛЯ ГРОМАДСЬКОГО ОБГОВОРЕННЯ ПРОЕКТ ЗАКОНУ УКРАЇНИ «ПРО ПОВНУ ЗАГАЛЬНУ СЕРЕДНЮ ОСВІТУ»

20.03.2018
Реєстрацію на основну сесію ЗНО-2018 завершено.
Увага! Внести зміни до реєстраційних даних або усунути причини,що стали підставою для відмови в реєстрації, можна до 02 квітня 2018 року.

Все новости

Інтелектуальні ігри серед учнівської молоді

27.11.2018
22 листопада учасників чемпіонату з шахів та шашок гостинно прийняла Чернігівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів. Змагання проводилися з метою активізації спортивно-масової роботи, патріотичного виховання, формування здорового способу життя, розвитку волі до перемоги, удосконалення навичок гри у шахи та шашки. Ця дуже корисна гра яка розвиває розумові здібності, логічне мислення, підвищує культурний рівень зібрала понад 60 учасників з 15 навчальних закладів району.

За результатами баталій кращими в змаганнях з шахів серед юнаків стали Артур Грицун (ОНВЗ Чернігівська ЗОШ І-ІІІ ст.) та Сергій Гуменюк  (Довгинський НВК). Срібло вибороли Ігор Котович (Верхньотокмацька ЗОШ І-ІІІ ст.) та Іван Псьол (філія Стульневський НВК). Бронза дісталася Ігорю Мунтянову (Ільїнський НВК) та Богдану Фісунову (Новоказанкуватський НВК).

Серед дівчат не було рівних Катерині Житарюк (ОНВЗ Чернігівська ЗОШ І-ІІІ ст.), Катерині Нестеренко (філія Чернігівська ЗОШ І-ІІ ст.), Анастасії Сивак (Хмельницький НВК) та Діані Фісуновій (Новоказанкуватський НВК). Анастасія Мунтянова (Ільїнський НВК) та Каріна Байда (Довгинський НВК) посіли ІІ м. Дар’я Сьомик (Богданівська ЗОШ І-ІІІ ст.) та Лілія Мертьохіна (філія Стульневський НВК) отримали ІІІ м.

Чемпіонами серед юнаків в особистому заліку з шашок стали: Роман Волошин (Чернігівська ЗОШ І-ІІІ ст.) та Нікіта Куріпка (Новоказанкуватський НВК). Олександр Кисляк (Новополтавська ЗОШ І-ІІІ ст.), Данило Ковалевський (Хмельницький НВК) та Олександр Купрієнко (Чернігівська ЗОШ-інтернат) посіли  ІІ м. Денис Ценов (Богданівська ЗОШ І-ІІІ ст.)  та Олександр Поляков (Довгинський НВК) – вибороли ІІІ м.

Серед дівчат найкраще зіграли Тетяна Пода (Новополтавська ЗОШ І-ІІІ ст.) та Анна Бойкинюк (Довгинський НВК). Віталіна Зваригіна (Чернігівська ЗОШ-інтернат), Юлія Макаренко (Ільїнський НВК)  та Антоніна Кіріченко (Обіточненська ЗОШ І-ІІІ ст.)  – ІІ м. Богдана Рекуненко (Богданівська ЗОШ І-ІІІ ст.) та Дар’я Божко (філія Чернігівська ЗОШ І-ІІ ст.) – ІІІ м.

У спортивно-інтелектуальній боротьбі чемпіонами та призерами визнано команди (серед шкіл І-ІІІ ступенів та І-ІІ ступенів):

З шахів:

       І місце – ОНВЗ Чернігівської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. А.М. Темника та Довгинського НВК.

       ІІ місце – Ільїнського НВК, Хмельницького НВК та Новоказанкуватського НВК.

       ІІІ місце – Богданівської ЗОШ І-ІІІ ступенів та філії Стульневський НВК.

З шашок:

       І місце – Новополтавської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Довгинського НВК.

       ІІ місце – Чернігівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Новоказанкуватського НВК та Чернігівська ЗОШ-Інтернат І-ІІІ ст..

       ІІІ місце – Богданівської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Хмельницького НВК.  

За призові  місця в особистому та командному заліку учасники змагань нагороджені грамотами відділу освіти, молоді та спорту Чернігівської селищної ради.